Indlæg

”Syrien Psyops 1-0-1” på DR.dk – public service

Dette indlæg blev oprindeligt publiceret på Kommunikationsforum.
Kommunikationsforum har uden varsel eller begrundelse slettet samtlige indlæg og min konto.

Aleppo er faldet, men spørger man præsident Assad eller Putin, så er byen i stedet blevet befriet. Dansk presse begræder de moderate oprørere har tabt, men de er ikke moderate, så nu har pressen i stedet valgt at forkorte beskrivelsen til ”oprørere”. Terrororganisationen Al-Qaeda er altså blevet til ”en oprørsgruppe”, uden man nogensinde varedeklarerede den nye kategorisering overfor sine seere og læsere.

På DR.dk’s forside kan man i dag læse historien ”Syvårig pige tweeter fra Aleppo: Måske dør vi i nat med underrubrik: ”Bana Alabed og hendes mor, Fatemah, vil vise verden, hvordan livet i krigsplagede Aleppo virkelig er”.

Historier som disse har til formål at skabe tilslutning til krigsførelse hos modtageren, i dette tilfælde hos danskerne. Det er en del af psykologisk krigsførelse (psyobs) og sjældent så åbenlyst, som i dette tilfælde.

Jeg vil opfordre til man selv checker de to omtalte Twitter-konti med en normal skepsis. Det fremgår at den 7-årige, Bana, har oprettet sin Twitter-konto 24. september, så den har i alt eksisteret i ni dage.

På sin første dag re-tweeter hun fra AFP-journalist Maya Gebeily og Guardian-journalist Kareem Shaheen. Det er tydeligt vi har at gøre med en meget fremmelig 7-årig, der interesserer sig for international politik og synes Assad og Putin skal stoppe krigen.

Men Baba’s første eget tweet sker kl. 14:07, andet 14:12 og tredje 14:13 med teksten ”People are dyring like flies here I don’t know what is next. The bombs are just like falling rain”.

Dette tweet re-tweetes næsten øjeblikkeligt af ”freelance journalist” Abdelazizz Ahmed, der inden for fem minutter også har aktiveret vestlige “journalister”. Abdelazizz har i øvrigt oprettet sin Twitter konto 5. september, så den er mindre end en måned gammel.

Herefter består Abdelazizz konto-aktivitet udelukkende i at re-tweete Baba Alabads tweets og tagge journalister. Han re-tweeter ikke andet indhold og tydeligvis formulerer han og ”den 7-årige Baba fra Aleppo” stort set identisk.   Fem dage senere, 29. september, bringer den engelske avis, Daily Mail, en ”exclusive” om pigen med Abdelazizz Ahmed som medforfatter. Det tweeter Abdelazizz naturligvis og Baba re-tweeter. Internetmediet AJ+ har tilmed lavet en lille film om hende til deling på sociale medier. Fantastisk hvad der kan opnås med to Twitter konti, der på tidspunktet er henholdsvis under en og tre uger gamle, på blot 4-5 dage.

Og i dag er historien så på dr.dk og DR-journalist Maya Nissen er begyndt at re-tweete Bana Alabeds tweets om at stoppe krigen i Aleppo, hvor regeringshæren med støtte fra Rusland er ved at vinde.

Hvad skal vi så gøre, for at hjælpe den 7-årige pige Bana, der twitter fra Aleppo? Baba og hendes mor siger det selv på dr.dk”Først og fremmest opfordrer de verdenssamfundet til at gribe ind overfor det syriske regime og Ruslands bombardementer af Aleppo”.

Eller sagt på en anden måde, så skal du støtte en dansk invasion af Syrien og en krig mod Rusland, for ellers er du ligeglad med den 7-årige pige, Bana, der Twitter fra Aleppo.

Det er godt nok utroværdigt, men det er public service.

Opdatering.

Det er fascinerende hvordan fremmelige 7-årige Bana Alabed har valgt at følge internationale journalister på Twitter. Ud af totalt 51 den lille pige følger, så er kun en håndfuld arabiske konti. Mens bomberne falder følger hun i stedet AFP, AJ+, Daily Mail, Sky News, BBC, The Guardian, NPR, Al Jazeera, skribent for FN, The Telegraph, New York Times, Washington Post, tyske BILD, australske ABC News og VICE.

Derudover følger hun Putin og Kerry og naturligvis White Helmets.

Det oprindelige indlæg på KForum kan læses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.